Aktualności

Woda Perrier

Woda Perrier

PERRIER to naturalna francuska woda mineralna gazowana wysokonasycona CO2, średniozmineralizowana. Wydobywana nieprzerwalnie od 1863 r. w Vergéze we Francji cieszy się olbrzymią popularnością w ponad 140 krajach na całym świecie.

14.09.2022
2 minuty czytania
Woda Perrier

Początkowo woda nazywała się Les Bouillens, jednak w 1903 r. zmieniono ją na Perrier, na cześć doktora Perrier, który odkrył szczególne jej właściwości charakteryzujące się połączeniem składników mineralnych i naturalnego gazu sprawiających że ma ona wyjątkowy, świeży i czysty smak. Perrier jest jedną z najbardziej rozpoznawanych naturalnie gazowanych wód na świecie. Serwowana jest w hotelach i restauracjach gdzie sprawdza się doskonale jako aperitif.

Wyróżnia się świeżym, orzeźwiającym smakiem. Odpowiednia dla diety ubogiej w sód. Poddawana procesom napowietrzania i filtracji. Sprzedawana głównie w ofercie jako woda mineralna w butelkach szklanych.

 

SKŁAD

   

Wapń Ca 2+ …………………………………………………….....

150 

Magnez Mg 2+ …………………………………………………....

3,9 

Sód Na + ……………………………………………………………..

9,6 

Wodorowęglan HCO3 - …………………………………….......

420 

Siarczan SO4 2- …………………………………………………….

25,3 

Chlorek Cl - …………………………………………………………..

19,5 

Potas K + ……………………………………………………………

<1,0 

Azotany NO3 - ………………………………………………….....

7,3 

 

W naszej ofercie (gazowana)

Pojemność 0.33l (woda mineralna w butelkach szklanych bezzwrotnych) pakowana po 24 szt., poj. 0.75l (butelka szklana bezzwrotna) pakowana po 12 szt., pojemność 0.5l i 1.0l (butelki PET) pakowane po 6 szt.


Podobne w kategorii

Jakiej wody używać do parzenia kawy?

Kawa, eliksir pobudzający zmysły i kultura spotkań, zyskuje swój wyjątkowy smak nie tylko dzięki doborowi ziaren, ale także dzięki jakości wody używanej do jej parzenia. Wybór odpowiedniej wody może...
22.04.2024

Wody siarkowe

Woda siarkowa od dawna cieszy się renomą jako naturalny środek leczniczy, przynoszący ulgę w różnych schorzeniach i dolegliwościach. Jej charakterystyczny zapach i bogactwo składników mineralnych...
09.04.2024
Poprzedni artykuł Następny artykuł
« wstecz w górę