Początkowo woda nazywała się Les Bouillens, jednak w 1903 r. zmieniono ją na Perrier, na cześć doktora Perrier, który odkrył szczególne jej właściwości charakteryzujące się połączeniem składników mineralnych i naturalnego gazu sprawiających że ma ona wyjątkowy, świeży i czysty smak. Perrier jest jedną z najbardziej rozpoznawanych naturalnie gazowanych wód na świecie. Serwowana jest w hotelach i restauracjach gdzie sprawdza się doskonale jako aperitif.
Wyróżnia się świeżym, orzeźwiającym smakiem. Odpowiednia dla diety ubogiej w sód. Poddawana procesom napowietrzania i filtracji. Sprzedawana głównie w ofercie jako woda mineralna w butelkach szklanych.
SKŁAD
Wapń Ca 2+ ……………………………………………………..... |
150 |
Magnez Mg 2+ ………………………………………………….... |
3,9 |
Sód Na + …………………………………………………………….. |
9,6 |
Wodorowęglan HCO3 - ……………………………………....... |
420 |
Siarczan SO4 2- ……………………………………………………. |
25,3 |
Chlorek Cl - ………………………………………………………….. |
19,5 |
Potas K + …………………………………………………………… |
<1,0 |
Azotany NO3 - …………………………………………………..... |
7,3 |
W naszej ofercie (gazowana)
Pojemność 0.33l (woda mineralna w butelkach szklanych bezzwrotnych) pakowana po 24 szt., poj. 0.75l (butelka szklana bezzwrotna) pakowana po 12 szt., pojemność 0.5l i 1.0l (butelki PET) pakowane po 6 szt.