Wydobycie z podziemnych źródeł gwarantuje wyjątkową czystość i zachowanie unikalnej mikroflory. Skład chemiczny Nałęczowianki jest stabilny i bezpieczny, co gwarantuje jej naturalny świeży smak, wysoką klasę oraz jakość wody. Nałęczowianka jest wodą niskosodową, średniozmineralizowaną, z przewagą wodorowęglanów wapnia i magnezu. Charakteryzuje się prawie zerową zawartością azotanów i azotynów, co świadczy o jej czystości chemicznej. Nałęczowianka trafia na nasze stoły w najbardziej naturalnej postaci gdyż nie jest poddawana żadnym dodatkowym procesom poza filtracją i napowietrzaniem.
SKŁAD:
KATIONY:
- Wapniowy………………..110,2
- Magnezowy Mg…………23,1
- Sodowy Na……………….11,0
- Potasowy K………………2,8
ANIONY:
- Wodorowęglanowy……453,7
- Chlorki……………………..9,2
- Fluorek……………………..0,3
- Krzemionka………………21,52
Ogólna zawartość minerałów w Nałęczowiance: 650 mg/l.
W naszej ofercie dostępne pojemności:
0,5 l, 1.5 l (butelki plastikowe)